Twinlab

Sport fuels

WETENSCHAPPELIJK ONTWORPEN

DRANK VOOR DE UITHOUDINGSSPORTEN

U wil als eerste over de eindstreep rijden? Een persoonlijk record breken? Of gewoon sneller zijn dan uw vrienden van de wielerclub? Daarvoor heeft u krachtige voeding nodig! Alleen een goede hydratatie en een degelijke supplemente-

ring u het hele seizoen optimaal presteert. Twinlab heeft meer dan 1200 voedingssupplementen samengesteld. De samenstellingen zijn stuk voor stuk ste­vig wetenschappelijk onderbouwd. Endurance Fuel is het resultaat van 30 jaar ervaring op het vlak van sportvoeding. Ontwikkeld voor ernstige uithoudingssporters, bevat Endurance Fuel geen vetstoffen of kunstmatige kleurstoffen. Endurance Fuel werd kli­nisch getest voor een optimale doeltreffendheid. Endurance Fuel is het eerste alles-in­één uithoudingssupplement. Endurance Fuel zorgt voor een perfecte hydratatie, vormt een duurzame energiebron en bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede recuperatie. Endurance Fuel is de enige sportdrank die perfect aan ALLE behoeften van de wielrenner beantwoordt, zowel voor, tijdens als na de inspanning.

 

HET NUT VAN ENDURANCE FUEL VOOR DE INSPANNING

Vooraleer u een inspanning levert, dient u' voldoende vocht te hebben opgenomen en voldoende energievoorraad te hebben opgeslaan om zo lang mogelijk doeltreffend te blijven. Het is ook belangrijk dat u uw lichaam en vooral uw spieren beschermt tegen de negatieve invloed van vrije radicalen. Tijdens een uithoudingsproef wordt 10 maal meer zuurstof verbruikt, wat tot een overproductie van vrije radicalen leidt.

Deze vrije radicalen uit zuurstof:

- leiden zowel tot lichamelijke als geestelijke vermoeidheid,

- beschadigen de spieren,

- veroorzaken pijn voor en na de inspanning,

- vertragen de recuperatie.

 

Endurance Fuel levert u alle nodige antioxidanten om een verhoogde vorming van vrije radicalen tegen te gaan. Endurance Fuel, dat veel beta-caroteen en vitamine E en C bevat, bestrijdt doeltreffend de oxidatieve stress en de schadelijke gevolgen ervan die ontstaat door de inspanning.

 

HET NUT VAN ENDURANCE FUEL TIJDENS DE INSPANNING

Tijdens een enduranceparcours verbruikt het lichaam een complexe mix van vetstoffen (uit het vetweefsel), koolhydraten (uit de voeding) en eiwitten (uit de spieren als gevolg van de afbraak van spiercellen).

Door enkelvoudige en samengestelde koolhydraten zoals glucose, maltodextrine, waxy maize (wasachtige maïs) en isomaltulose (koolhydraten van de laatste generatie) te combineren, voorziet Endurance Fuel het lichaam van duurzame energie.

 

Omdat eiwitten tot 10 % van de spierenergie leveren, bevat Endurance Fuel ook pro­teïnen. Dankzij Endurance Fuel krijgt het lichaam dus alle eiwitten die het nodig heeft om een hoog prestatieniveau aan te houden en hoeft het dus geen aminozuren te put­ten uit de afbraak van spiervezels. De eiwitten verbeteren niet alleen het prestatiever­mogen, ze gaan ook mentale vermoeidheid tegen en zorgen ervoor dat de koolhydra­ten die Endurance Fuel bevat, vervoerd en gebruikt worden.

 

Door het zweten, verliest u elektrolyten die essentieel zijn voor de spiersamentrekking en de uithouding.

Wanneer het elektrolytpeil daalt, verzwakken de spieren en vermindert het prestatie­vermogen. Deze stofwisselingsstoornissen kunnen zelfs tot krampen leiden. Om deze stofwisselingsstoornissen tegen te gaan, is Endurance Fuel rijk aan natrium en kalium, de twee belangrijkste elektrolyten voor het lichaam.

 

HET NUT VAN ENDURANCE FUEL NA DE INSPANNING

Uithoudingsinspanningen zijn nefast voor de spierintegriteit omdat ze een catabolisch effect op de spieren hebben.

Een degelijke voeding na de inspanning is dus essentieel om ervoor te zorgen dat de spieren snel herstellen en om de prestaties te verbeteren.

Endurance Fuel bevat een koolhydraten/eiwittenmix in een verhouding van 4 tot 1. Dit wil zeggen dat Endurance Fuel voor vier delen koolhydraten één deel eiwitten bevat. Wetenschappelijke studies hebben duidelijk uitgewezen dat dit de optimale prestatieverhouding is.

 

Maar Endurance Fuel is nog veel meer. Hij bevat een tweevoudige eiwitbron: - snel assimileerbare lactoserumeiwitten om de uithouding te verhogen.

- caseïne, een eiwit dat trager opgenomen wordt, om ervoor te zorgen dat de spieren

perfect recupereren.

 

WAAROM IS DE 4/1-VERHOUDNG ZO BELANGRIJK?

Er zijn 5 redenen waarom het nuttig is om wat eiwitten aan een energiedrank toe te voegen. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat deze combinatie:

 

-de opname van koolhydraten en hun gebruik na de inspanning verbetert,

-spiercatabolisme voorkomt en de spieren gemakkelijker laat recupereren,

-het uithoudings- en prestatievermogen verbetert,

-de cel hydratatie bevordert,

-het optreden van krampen en blessuren vermindert.

 

ONTDEK BETA-ALANINE!

Waarschijnlijk heeft u nog nooit van beta-alanine gehoord. En dat is niet verwonder­lijk, want de invloed van beta-alanine op het prestatievermogen werd pas onlangs ont­dekt. Medisch onderzoek heeft duidelijk uitgewezen dat de inname van beta-alanine zowel de kracht als de uithouding van sporters doet toenemen. Endurance Fuel werd verrijkt met beta-alanine om uw prestaties meteen te verbeteren.

 

RESUlTATEN: UITHOUDINGSVERMOGEN, RECUPERATIE, TEGEN VERMOEIDHEID,  PRESTATIEVERMOGEN, ANTICATABOlISME.

Verkrijgbaar' pot van 1100 g

Smaak: Citrus Burst

Raadgevingen voor het gebruik: : 1 maatle­pel oplossen in 1/2 liter water. Neem Endurance Fuel vóór, tijdens en na de inspanning.

 

ANALYSE 1 dosis = 31 g (1 maatlepel)

                           Per 100 g      1 dosis

Energie Kcal/Kj          354,65/1484    110/460

Eiwitten                      30,00 g          5 g

Koolhydraten                 58,13 g        20 g

Vetten                       2,9 g             0 g

Natrium                  127,9 mg        110 mg

Kalium                         0 g          30 mg

                                                      % ADH/RDA *

Defense Complex                          125 mg

Endurance Blend                            24,4 g

Recovery matrix                                5 g

Beta-Caroteen                           2500 mcg         52%

Vit. C                                        60 mg        100%

Vit. E                                        30 mg         300%

 

* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

 

Fase 1

Defense complex. Ascorbinezuur, d-alpha tocopheril acetaat, beta-caroteen

Deze anti-oxydanten bestrijden doeltreffend de oxydatieve stress veroorzaakt door de inspanning en beschermt de spieren gedurende de training en de competitie.

Fase 2

Edurance blend. Glucose, isomaltulose, maltodextrine, waxy maize, beta alanine

De Beta-alanine biedt meer weerstand tegen de ver­moeidheid, verbetert aanzienlijk de spierkracht, het uithou­dingsvermogen en het prestatievermogen. In combinatie met enkelvoudige en complexe koolhydraten zoals gluco­se, maltodextrine, waxy maize en isomaltulose (koolhy­draten van de nieuwste generatie), verschaft Endurance Fuel een duurzame energie aan uw lichaam.

Fase 3

Recovery matrix. Calcium caseinaat, lactoserum isolaat (WPI)

Een "Time released" complexe: wei-eiwitten worden snel opgenomen teneinde het uithoudingsvermogen te verhogen, en caseïne (een traag opgenomen eiwit) dat een volledig herstel van de spieren verzekert.