Twinlab

Aminozuren

 

Aminozuren zijn de belangrijkste voedingsstoffen van ons lichaam. Het zijn echte «bouwstenen», verantwoordelijk voor de groei en de heropbouw van alle weefsels en cellen van het lichaam.

Onderzoekers hebben 24 verschillende aminozuren ontdekt, waarvan er 10 niet recht­streeks door het lichaam kunnen worden aangemaakt en dus noodzakelijkerwijs via de voeding moeten worden aangevoerd.

De TWINLAB-Iaboratoria hebben miljoenen dollars geïnvesteerd en jaren research gedaan om u een volledig gamma hoogwaardige aminozuren te kunnen aanbieden.

 

AMINO FUEL is een bereiding van voorverteerde aminozuren, geschikt voor mannelij­ke en vrouwelijke sporters, powerlifters, bodybuilders en competitiesporters. In tegen­stelling tot andere merken gebruiken wij alleen de allerbeste eiwitbron: onze amino­zuren zijn afkomstig van de pancreasvertering van de eiwitten van melkwei-extract (een andere naam voor melkwei-eiwitten is lactoserum, wat de beste component is van lactalbumine). Dit is een natuurlijke bron van zeer hoogwaardige aminozuren. Binnen de sector van de voedingssupplementen wordt melkwei veelal aangeduid met zijn Engelse benaming: WHEY.

Amino Fuel is verkrijgbaar in 2 verschillende vormen:

 

Amino fuel is verkrijgbaar in tabletten van 1000mg (60 of 250 tabs) en in liquide (474ml of 948ml)

 

Zoals de naam al doet vermoeden is Amino Fuel een volledige cocktail van natuurlijke anabole aminozuren. Naargelang de tijdstippen waarop u Amino Fuel inneemt, kunt u de werking van deze cocktail aanpassen in functie van uw doelstellingen. Amino Fuel vervult 4 functies die essentieel zijn voor de sporter.

 

DE SPIEREN VOEDEN

Aminozuren zijn de belangrijkste bouwstenen van de spieren. Om te groeien en nieuw weefsel aan te maken hebben de spieren aminozuren nodig als grondstof. Daarom heb­ben sporters een hogere behoefte aan proteïnen en aminozuren. Bij proteïnetekort wordt de aanmaak van nieuw spierweefsel belemmerd. Dankzij Amino Fuel kunt u uw spieren op ieder moment (voornamelijk tussen de maaltijden) voorzien van de stikstof­houdende voedingsstoffen die ze zo hard nodig hebben om ze te verstevigen en om te recupereren.

 

DE SPIERGROEI STIMULEREN

Amino Fuel gaat het anabolisme in de spieren snel doen toenemen. Aminozuren zijn meer dan alleen een grondstof, het zijn heuse natuurlijke groeistimulatoren. Onderzoek toont aan dat het gebruik van aminozuren bij de mens de afbraak van proteïnen met 52 % doet afnemen en het anabolisme in de spieren met 47% versnelt. Van alle aminozuren zijn de aminozuren met vertakte keten of "branched chain amino acid'" (BCAA: leucine, isoleucine en valine) het krachtigst. Daarom werd Amino Fuel verrijkt met BCAA's

 

HET VETVERLIES BEVORDEREN

Het gebruik van aminozuren, vooral vóór een inspanning, bevordert de mobilisatie van vetten om als brandstof te dienen. Zo vergroten aminozuren de weerstand tijdens de training. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van een met BCAA's verrijkte aminozuurcocktail het vetverlies bevordert, vooral ter hoogte van de lenden en de heupen.

 

DE VERMOEIDHEID VERDRINGEN

Het gebruik van Amino Fuel tijdens zware en intense inspanningen zorgt ervoor dat de geestelijke vermoeidheid minder snel optreedt. Met Amino Fuel kunt u dus doorgaan op het moment dat uw spieren de inspanningen het hardst nodig hebben.